Іспит на зрілість стартував із математики – абітурієнти Хмельниччини склали перше ЗНО.

1255

Нерви як канат, вчителі – вболівальники. Сьогодні об 11 годині українські абітурієнти  приступили до виконання першого іспиту  із зовнішнього незалежного оцінювання. Стартували з математики. Більшість випускників прийшли до пунктів тестування у компанії вчителів за годину до старту. Кажуть, аби не запізнитися і заспокоїтися.  Усього на території області діятиме 21 пункт тестування. Юлія Астафурова побувала у Хмельницькому колегіумі ім.Козубняка, там 250 випускників з усієї області складали математику.

Їхній ранок почався о 6-й і не з кави, а з хвилювання. Головне, аби нічого не забути і не запізнитися. В Україні стартувало ЗНО-2019.

Випускниця Аліна Паюк приїхала до Хмельницького з села Голенищеве, Летичівського району, аби скласти іспит з математики. Поряд із своїми учнями – вчителька. Підтримує і заспокоює.

Поруч із летичівськими абітурієнтами морально налаштовується компанія з села ПЕчівське, Красилівського району. Кажуть, настрій бойовий.

Усіх разом під стінами пункту тестування зібралося близько 250 чоловік.

На вході у пункт – суворий «фейс-контроль». Без відповідних документів – зась.

Процес підготовки і складання іспиту дещо схожий на виборчий. Усе опломбовано,  сувора звітність, у кожного своє місце.  Робочі зошити, як бюлетені – один у руки.

Іспит стартував рівно об 11-й. Однак двері пункту тестування зачинилися за 10-ть хвилин до 11-ої.

Попри відсутність запізнень, у Вінницькому центрі оцінювання якості освіти кажуть, потрапити до пунктів ЗНО змогли не усі абітурієнти.

Для тих, хто з поважних причин пропустив тестування, існує додаткова сесія. На ЗНО зареєструвалися 11,5 тисяч абітурієнтів Хмельниччини. Основна сесія триватиме до 13 червня.

" " " "