Іванів день у Хмельницькому.

966

Загадкове та містичне.  У Хмельницькому із розмахом відсвяткували Івана Купала.  Кілька тисяч містян зібралися у Молодіжному парку аби скуштувати смачних страв, сплести вінки із польових квітів та насолодитися атмосферою театралізованого дійства.

Однією із найзагадковіших та найцікавіших традицій Івана Купала було та залишається ворожіння. Молоді дівчата збиралися разом і плели вінки з польових квітів та трав. Потім їх пускали на воду і спостерігали – якщо вінок залишився при березі – на весілля не чекай, а якщо хвилі його підхопили – цього року дівчина мала зустріти своє кохання.  Дещо цікавіша історія трапилася з Вікторією минулого року.

Вінок – один із основних атрибутів весілля в українських традиціях. А от квітучий барвінок був головною композицією.

В Молодіжному парку організатори облаштували кілька тематичних фотозон. Світлини на згадку можна було зробити із вишнями, сіном та ліхтарями. А ще – скуштувати чаю із різноманітними українськими травами.

Вже п’ятий рік поспіль купальські вечорниці відкриває муніципальний естрадно-духовий оркестр. Цього року за оголошеним дрес-кодом музиканти змінили костюми на вишиванки. Концертну програму підбирали за побажанням містян та купальським настроєм.

" " " "