Кам’янецькі ОСББ: досягнення та плани

1082

Понад 600 багатоквартирок, у кожній третій з яких створено ОСББ. Це – житловий фонд Кам’янець-Подільського. 30% багатоквартирних будинків відмовилися від обслуговування УМК. Натомість взялися господарювати самостійно. Кажуть, такий метод більш дієвий. Вдається значно економити та навіть залучати гранти.

Ось цей будинок – один з наймолодших у Кам’янець-Подільському. В експлуатацію введений два роки тому. Офіційної здачі мешканці чекали довго. Коли людям віддали ключі від квартир, незчулися від щастя. Прописка на Нігинському шосе, 63 стала рідною для понад сотні сімей, щоправда заселилися у нове житло вони не одразу.

На чому зекономив будівельник, довелося доробляти власними силами. Пан Ігор, до прикладу, технік-будівельник. Левову частину робіт виконав саме він.

І так кожен мешканець. Хто доклався працею, хто грошима, але байдужих не було. Люди розуміли, довести до ладу дім вдасться тільки спільними зусиллями. Саме тому, у 2019-му 108 квартир створили ОСББ «Вишиванка 63».

Те, що ніхто у їх домі не буде господарювати краще за них, в ось цьому будинку зрозуміли ще понад 10 років тому. Це – одне з перших і на сьогодні одне з кращих ОСББ у Кам’янець-Подільському. Воно згуртувало понад 160 квартир.

І роблять усе це самі люди. З понад 6 сотень багатоквартирокКам’янець-Подільського, у кожній третій створено ОСББ. Фактично 30% багатоквартирних будинків відмовилися від обслуговування УМК. Натомість взялися господарювати самостійно. Так, кажуть, вдається ефективно працювати, значно економити та навіть залучати гранти.

 

" " " "