Карантин – не привід: в Україні не зупинятимуть навчання через локдаун

1127

Карантин – не привід: в Україні не зупинятимуть навчання через локдаун. Як сказав у коментарі «Телеграфу» нардеп від «Слуги народу», член комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій – школи й дитсадки не закриють навіть під час жорсткого карантину. За його словами, навчальні заклади працюватимуть у штатному режимі й зачинять свої двері аж на канікули. Отож, чи готові хмельницькі школи до навчання в обмеженнях і чи це безпечно?

Карантин – не привід. в Україні не зупинятимуть навчання через локдаун. Батьки до такої ситуації ставляться абсолютно спокійно. Кажуть, якщо влада раптом передумає, готові до будь-якого сценарію – як до навчання – так і до додаткових канікул.

Заяви представників влади про навчання під час ймовірного локдауну спокійно сприймають і у Департаменті освіти. Очільниця міського каже, в зупинці навчання немає потреби, адже, ситуація із захворюваністю – не критична.

Не гірша ситуація і в області. Кількість хворих на ковід серед учасників навчального процесу не викликає паніки. Попри це, каже Надія Балабуст, як і батьки, освітяни готові до будь-якого сценарію. Якщо в центрі передумають – школи закриють, якщо ж не змінять рішення – вони працюватимуть. До канікул.

Нагадаємо, в Україні неодноразово натякали на повний локдаун на новорічно-різдвяні свята. Жодних конкретних рішень поки іще не прийнято.

" " " "