Карантин – не вирок. Як артисти пережили коронавірусний рік

598

У карантинний 2020 рік на страйки виходили не лише ФОПи , перевізники та ресторатори. Незадоволені обмеженнями були і артисти. Хтось давав концерти онлайн, а дехто відкрив для себе нові захоплення. Які думки викликав рік Пацюка у хмельницьких артистів?

Найважче, каже, художній керівник ансамблю «Козаки Поділля» Степан Дробіт, було пережити першу половину року. Концерти на вулиці та виступи онлайн стали альтернативою повноцінних номерів у залі. А ще артисти подорожували Хмельниччиною – в рамках проєкту “Як звучать пам’ятки”. Тепер же готують дивувати глядачів у новорічні свята.

Для найменших – кращі казки у вигляді музичної п’єси. Артисти готують для дітей  постановку «Пан Коцький».

Особливої чарівності додадуть декорації. Поки ж – останні приготування новорічної казки.

Поки в одній залі репетиції дитячої казки, в іншій – розспівуються «Козаки Поділля». Своїми голосами та енергетикою  вже давно завоювали прихильність глядачів. З якими під час карантину доводилося бачитись рідше. Проте артисти вірять – попереду щасливий рік.

Як кажуть музиканти та солісти  – поряд із втратою аудиторії через пандемію, є й позитивні моменти у 2020 році. Зокрема, творчі одиниці відкривають для себе нові захоплення. Вокаліст гурту «Мотор’ролла» Сергій Присяжнийна карантині зайнявся викладацькою діяльність. Тепер у нього є групи, де він навчає бажаючих гри на гітарі. А новорічну ніч планує зустріти із родиною, друзями та гітарою.

Тож ,незважаючи на всі обмеження у культурному життті, артисти переконані – їх із глядачем не розлучити.

" " " "