Картини двох харківських митців презентували у Хмельницькому.

812

 У Хмельницькому представили виставку харківських художників Євгена Світличного і Володимира Шапошникова. Проєкт «Іншому собі» у місті представлений вперше. Творчість цих митців почалася ще у 1970-х роках. Протягом 10 років вони творили спільно. Відтак, завдяки тісній співпраці нині для глядача доступно близько півмільйона квадратних метрів класичного вітчизняного мистецтва.

 Велич малюнків в артцентрі «Масло». У Хмельницькому презентували виставку двох харківських митців – Євгена Світличного і Володимира Шапошникова. Протягом 10 років вони одночасно працювали над полотнами. Все починалося як звичайна гра, коли один автор допрацьовував іншого. Цей період художники називають мистецькою свободою.

 Усі роботи виконані на папері, та попри це вони доволі масштабні, що відтворює монументальне мистецтво. Мазки наносилися один на одного. І так митці працювали, поки робота, на їхню думку, не була завершена. Тож, нинішній проєкт виходить за межі окремих видів і технік.

 Раніше ці картини довгий час виставлялися в Національному художньому музеї України. Нині ж доступні місцевому глядачу. Їхня унікальність та особливість у відвертому експерименті над собою. Адже для митця втратити себе у роботі іншого не так легко. Нині, дивлячись на картину, вже нереально відрізнити хто яку частину створював.

 

" " " "