Катастрофа: комунальний борг населення Хмельниччини перевищив мільярд гривень

У грудні минулого року жителі області сплатили лише три чверті від вартості комунальних послуг, які їм були надані

681

На Хмельниччині назріває комунальна катастрофа. Такий висновок можна зробити із чисел, наданих обласним управлінням статистики.  На кінець грудня минулого року сума комунального боргу населення області перевищила мільярд гривень і становила 1 млрд і 85,5 млн гривень.

Найбільший борг краяни мають перед  постачальниками газу. Він становить 603,3 млн гривень або 56% від загального обсягу комунального боргу. Чималу суму, 223,4 млн, споживачі завинили також за централізоване опалення та гаряче водопостачання.  113,7 млн гривень боргів мають за електроенергію.

Крім того, майже 89 млн жителі області заборгували компаніям, які обслуговують будинки та прибудинкові території. Ще понад 49 млн маємо боргів за постачання холодної води та водовідведення. Понад 13 млн недоплатили за вивезення сміття.

Читайте також: Хмельничани платитимуть більше за водопостачання: опубліковані цифри

Ситуація не виглядала би так розпачливо, якби  була тенденція до скорочення цих боргів. Але навіть у грудні, коли відсоток розрахунків традиційно зростає (люди не хочуть входити у новий рік зі старими боргами), було сплачено лише три чверті від тієї вартості комунальних послуг, яка була нарахована за цей період. В абсолютних числах сума сплаченого становить 90,7 млн – за електроенергію та 371,2 млн – за решту комунальних послуг.

" " " "