Кермувала без прав та скоїла смертельне ДТП: у Хмельницькому судитимуть і водійку, і власника авто

339

Внаслідок аварії загинув 20-річний юнак.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції у Хмельницькій області.

«Смертельне ДТП сталося 28 серпня цього року близько 03.40 години в Хмельницькому по вул. Волочиській. Автомобіль «Фольксваген» врізався у дерево та перекинувся. 20-річний пасажир автомобіля, місцевий житель, від отриманих травм загинув на місці події. Ще троє молодих людей — 19-річна дівчина та двоє молодиків віком 21 та 20 років — отримали травми», – інформують в поліції.

Кермувала автівкою юначка, котра, як виявилося, не мала водійських прав. Поряд із нею сидів 21-річний власник авто у якості пасажира. Проте перед судом постануть обоє.

Дівчину судитимуть за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) КК України. А власник авто відповідатиме за порушення за ст. 287 (Допуск до керування транспортним засобом особи, яка не має такого права) КК України.

Обвинувальний акт до суду скеровано 30 листопада слідчими відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП на Хмельниччині.

 

" " " "