Кінологічний день – в Україні у кінологів вперше з’явилося професійне свято

2158

Вони завжди на варті людських інтересів. У кінологів України з’явилося професійне свято. Ані поліція, ані армія, ані митники, ані прикордонники, ані рятувальники нині не можуть уявити свою роботу без вірних чотирилапих колег. Собакам можна дорити найскладніше: відшукати наркотики, вибухівку або людину, витягти з під завалів постраждалих, захистити свого господаря від куль.  Вони ніколи не вагаються і завжди готові пожертвувати життям.

Нині кінологічні центри України і Хмельниччини на карантині. Собак щоденно миють, вольєри ретельно дизинфікують.  Кінологи розуміють,від здоров’я чотирилапих колег залежить багато.

Кирило Чумаков – професор ветеринарної медицини і автор наукових праць з кінології – кілька років тому працював в зоні проведення Операції об’єднаних сил. На блокпостах оперував, рятував життя чотирилапим бійцям.  Каже,  стати кінологом вийде далеко не у кожного. Людина має володіти в першу чергу добрим серцем.

Але не добротою єдиною. Українська школа кінології  за професіоналізмом не поступається європейським інституціям.  А Хмельницькі центри вважаються кращими в державі.

Цього року вперше в Україні відзначили працю людей і тварин. Принаймні, на календарі. Тепер 2-го квітня – День кінолога. Дата не випадкова, саме тоді 26 років тому МВС створило Кінологічну службу.

 

" " " "