Київ готується до великої події – в Столиці України відбудеться фінал Ліги Чемпіонів.

1075

Київ готується до великої спортивної  події – вперше в Україні, в Столиці України відбудеться фінал Ліги Чемпіонів. Очікується, що на ці дні в місто з’їдуться до 100 тисяч уболівальників та туристів. Міська влада вважає, якщо їм вдасться не розчарувати гостей, то всі зусилля з підготовки неодноразово окупляться в майбутньому.

Центральна вулиця столиці, Хрещатик, вже перетворилася на одне величезне містечко -«Фестиваль чемпіонів».  До речі, вперше в своїй історії УЄФА погодилося на публічну трансляцію фіналу Ліги Чемпіонів. Футбольні вболівальники, які приїдуть до Києва, та мешканці столиці, які не потраплять на стадіон Олімпійський, зможуть подивитися пряму трансляцію  матчу на великому екрані на Контрактовій площі. Безкоштовно. І ці локації – далеко не все, що готує Київ до футбольного свята. Останніми місяцями чимало вулиць нагадують будівельний майданчик.

Належна організація подій, подібних фіналу Ліги Чемпіонів, дозволяє в перспективі неодноразово окупити витрати на  туристичну та іншу інфраструктуру. Рік тому в Києві відбувся  конкурс Євробачення, який, за численними відгуками, був одним з найкращих. Як результат – за 12 місяців кількість туристів, що завітали до столиці України, збільшилася на 300 тисяч гостей. А, як порахувала міськавлада, в день один турист залишає в місті близько 100 євро.

Київська влада має намір повторити свій минулорічний рекорд – 300 кілометрів капітально відремонтованих доріг і цього року. Причому оновлюють не тільки асфальт на дорозі – повністю перекладають тротуари, встановлюють нове сучасне освітлення, облаштовують нові переходи.

 

" " " "