КЛАС БЕЗПЕКИ

394

Перший інклюзивний клас безпеки. У приміщенні навчально-методичного центру ДСНС створили кімнату для дітей з інвалідністю. За півроку спеціалісти ДСНС створили такий проєкт.

7-ро учнів ліцею №15 та 33ї школи вперше відчули себе справжніми рятувальниками. Так, для дітей з вадами зору і слуху влаштували урок у новому навчальному класі безпеки. Педагоги зазначають, у такий спосіб учнів з інклюзією навчають як поводити себе у надзвичайних ситуаціях.

Для малечі з особливими освітніми потребами спеціалісти підібрали навчальний матеріал із сурдоперекладом або титрами та читанки зі шрифтом Брайля. А ще дітям приготували 6 комплектів одягу, аби вони приміряли на себе роль пожежника. Начальниця центру каже, у такий незвичний спосіб діти отримають більше знань.

Новостворений клас знаходиться у приміщені навчально-методичного центру цивільного захисту Хмельницької області. Рятувальники кажуть, до інклюзивного проєкту залучили як власні, так і кошти меценатів. Створення кімнати зайняло півроку. Додають, за цей час разом із педагогами самі навчались як взаємодіяти із дітьми із особливими потребами.

Працівники центру кажуть, у майбутньому подібні кімнати будуть у школах і в закладах реабілітації. Так зможуть навчати дітей різного віку правилам поводження у небезпечних ситуаціях.

А під час перерви між заняттями діткам приготували сюрприз – торт у вигляді пожежної машини.

" " " "