Команда JuniorZ прокачала Лісоргинівецьку ОТГ. Підсумки тижня .

1082

На початку минулого тижня команда JuniorZ прокачала Лісоргинівецьку ОТГ. Вже майже півтора роки Олександр Педан спільно з найкращими представниками Федерації альтернативних видів спорту заохочує фізкультурників та школярів до активного способу життя. Вони починали свій шлях з обласних центрів. Нині їхньої допомоги просять у невеличких селах. Там на уроки фізичного виховання приходить лише кілька учнів. Тому звичний футбол, баскетбол чи волейбол, який грають у великих класах, їм просто недоступний. Тим паче, запропоновані модулі може опанувати будь яка дитина незважаючи на фізичні можливості. Відтак, це дозволяє охопити всіх присутніх дітей на уроці фізичного виховання.

Ось так діти опановують на перший погляд дуже схожу гру на баскетбол. Та насправді це корфбол. Він – найпоширеніший вид спорту у Нідерландах та Бельгії. Гра командна та рівна за кількістю чоловіків та жінок. Знайомити школярів з правилами та перевагами приїхав тренер Віктор Батяла зі Львова. Каже, плюси такої гри у безконтактності, тобто вона безпечна для гравців та гендерна, і підійде для малоукомплектованих класів.

Щоб корфбол запровадити у школі – достатньо купити два кошика, а от м’яч підійде будь який.

Далі учні опановували фрисбі. Він простий, легкий та малозатратний. Гра починається з простого бажання та двох учнів.  Ще одна із переваг цього виду спорту – відсутність конкуренції, судддів та рахунку. Тобто – звичайна гра, яка приносить задоволення.

Наступним зайняттям для учнів стає вивчення танцювальної абетки чирлідингу.

Надзвичайно відомий вид спорту у Сполучених Штатах Америки. Він гімнастично складний, під час виступу виконується різноманітна кількість акробатичних трюків. Щоправда, перевага чирлідингу у його економності. Адже для дівчат помпони для танцю можна виготовити зі звичайного поліетиленового пакету. Ось так за кілька хвилин тренування учні будують найпростішу пірамідку.

Далі за розкладом в учнів регбі 5 на 5. І як би це грізно не звучало, цей вид спорту безконтактний. У нього грають і дівчата, і хлопці.

І щоб діти змогли й надалі розвивати у своїй школі регбі, їм подарували комплекти для навчання –  м’ячики та стрічки.

Спортивний рух  JuniorZ започаткував Олександр Педан. Він разом із найкращими тренерами вже об’їздив усі обласні центри країни. Нині їх запрошують навіть до найвіддаленіших населених пунктів, аби джуніори презентувати школярам чирлідинг, фрисбі, самбо, регбі та петанк. Мета такого проекту – впровадження нових модулів у звичайні уроки фізичного виховання. Цього тижня своїм досвідом тренери діляться у Стуфченецькій ЗОШ. Туди з’їхалися учні зі всієї Лісогринівецької ОТГ. Для громади важливо заохочувати учнів до активного та здорового способу життя. Тому по завершенню кожна школа отримала сертифікат на придбання необхідного інвентаря.

Тепер дітям залишилося обрати – що саме вони почнуть впроваджувати у своїх школах.

 

" " " "