Комуналка в карантині – хмельничани боргують за комунальні послуги

1412

Не критична, але складна – так керівники комунальних установ міста і області коментують стан оплати населення за спожите. Майже усі фіксують збільшення заборгованості за послуги. До прикладу, за газ заплатило лише 68% абонентів, за електроенергію близько 65, з теплом трохи краще – 80 % хмельничан. Утім, вже зараз комунальні компанії відзначають, карантин негативно вплинув рівень розрахунків. Мовляв, якщо так піде й далі, нам загрожує колапс.

Комуналка на карантині. З початком епідемії хмельничани стали більше боргувати за спожите. В ТОВ «Хмельницькенергозбуті» кажуть, ситуація близька до колапсу.

Схожа ситуація і у газівників. В АТ «Хмельницькгазі» кажуть, нині за послуги сплатило 68% абонентів. Для компанії це серйозний виклик.

Тим часом у міських комунальників справи не кращі. До прикладу, «Спецкомунтранс» не дораховується щодня дві третини від норми.

Збиткують і міські УМК.

«Хмельницькводоканал» від початку карантину недорахувався 30% надходжень.

Кращі справи в КП «Теплокомуненерго». Там за послуги вже отримали 94 відсотки від необхідного.

Зростання боргів за комунальні послуги – результат карантину,- каже профільний заступник Хмельницького міського голови Анатолій Нестерук. Водночас, чиновник відзначає, нині ще не критично. Мовляв, гірше буде в квітні.

А от якщо борги зростатимуть, то комунальники і постачальники прогнозують колапс системи. До слова, розраховувати на дотування  галузі з міського бюджету не варто. Через карантин надходження до міської казни різко впали.

 

 

" " " "