Комунальна ізоляція. Через сусідські чвари у розпал епідемії родина хмельничан залишилася без води і каналізації.

4224

Комунальна ізоляція. Мешканці 100-річного будинку на вулиці Івана Франка, 39, що у Хмельницькому,  вже три тижні живуть без води і каналізації.  Люди кажуть, винні сусіди, які, мовляв, самовільно зрізали труби. Звернення у комунальні служби не дали жодних результатів. В ізольованій квартирі проживає родина з дитиною. Голова сім’ї бідкається, як пережити карантин без води і каналізації – не знає. Люди у відчаї звернулися до журналістів за допомогою.

У таких спартанських умовах без зручностей родина хмельничанина Максима Кушніра живе останніх три тижні. Чоловік каже, винні сусіди знизу, бо без попередження зрізали спершу водопостачання, а потім і каналізацію.

Чоловік каже, комунальні служби ніяк не відреагували на свавілля сусідів, попри те що вчасно і в повному обсязі сплачує комунальні послуги. Склали акт-обстеження, визначили причину зникнення води – і все.

Власник відрізаного житла каже, трубу зрізали незаконно.

Тим часом у «Міськводоканалі» кажуть, про проблему знають, однак не втручаються, бо не мають стосунку до труби.   З керівником водопостачального підприємства ми зв’язалися телефоном.

Схожий коментар ми отримали і від начальника управління житлово-комунального господарства міськради. Василь Новачок каже, хто обслуговує внутрішньо-будинкові мережі у цьому будинку – не знає. Мовляв, критична ситуація сталася через те, що і вода, і каналізація у будинку з’явилися у напів законний спосіб.

Тим часом в УМК «Дубове» пояснюють, будинок на Івана Франка, 39 – історична спадщина. Йому понад 100 років. Згідно із законом ані води, ані каналізації тут бути не могло. Принаймні, без погоджень і проєктів. Тож жильці самотужки проклали собі зручності, які розміщені на території квартири, а не у місцях загального користування. Словом, ці труби УМК не обслуговує.

Ми спробували поговоритиіз Тетяною Петраш, власницею квартири на першому поверсі. Жінки в дома не було.

Утім, телефоном жінка пояснила, що свої дії вважає цілком законними. Мовляв, пропонувала сусідам допомогу щодо переобладнання зручностей, однак отримала відмову.

Поновити водопостачання і каналізацію можливо, або домовитися із сусідами, або в судовому порядку, або через процедуру погоджень, проєктів і дозволів. Останній варіант – довгий і дорогий.

Начальник УМК каже, на території обслуговування мають щонайменше сім будинків, де вода і каналізація з’явилася у подібний напів законний спосіб. Тому, наявність зручностей залежить лишеньвідлюдського фактору.  Тим часом голова ізольованої квартири каже, за справедливістю піде до суду. Однак, як його родина з дитиною переживе карантин і епідемію без води – не знає.

" " " "