Комунальний хоррор у Шепетівці: котельні запустити неможливо – усе зламано

У багастрождальній Шепетівці опалювальний сезон знову може не розпочатися вчасно

941

ТОВ “Шепетівкаенергоінвест”, яке кілька років поспіль користувалось комунальним майном на правах концесії, було вимушене, у примусовому порядку, повернути його місту. Але те, що там побачили комунальники, їх вжахнуло. Котельні виявились непридатними до роботи. З котлів знято дороговартісну автоматику, без якої вони не можуть працювати.

ТОВ “Шепетівка Енергоінвест”, яке кілька років поспіль користувалось комунальним цілісно-майновим комплексом “Шепетівське підприємство теплових мереж”, не мало наміру повертати майно у власність міської громади навіть після того, як ще у травні суд ухвалив таке рішення.

Побачивши, що директор “Енергоінвесту” добровільно добро не віддасть, міська влада прийняла рішення вилучити  його примусово. Зрештою дійшло навіть до бійки, бо керівна верхівка “Енергоінвесту” не хотіла залишати свої кабінети – розповідає місцевий часопис “День за днем”. Однак усе-таки приміщення було опечатано, і концесіонери були змушені забратися.

Дивіться також: Опалювальний сезон – Шепетівка знову може залишитися без тепла

Згодом комунальники прийшли, аби провести інвентаризацію майна. Відкривши опечатані котельні, вони вжахнулися. Щезли усі технічні паспорти на обладнання, немає жодного фінансового документу, а з котлів знята уся електроніка, яка керує їхньою роботою. Тобто, фактично вони непридатні для експлуатації. Загалом без автоматики  залишилося 17 котлів.

Крім того, попередні користувачі забрали ключі від усіх автомобілів і тракторів, що були в розпорядженні підприємства, зробивши неможливим також і їх використання.

Таким чином, у Шепетівці фактично знову зривається опалювальний сезон. У зв’язку з такою ситуацією директор підприємства тепломереж написав заяву у поліцію. В заяві він просить розпочати негайно розслідування за фактом зникнення майна підприємства, а також дати правову кваліфікацію правопорушенням, вчиненим керівництвом ТОВ “Шепетівка Енергоінвест”.

" " " "