Концерти, розіграші призів і чорний піар – основні тенденції передвиборчої кампанії за версією ОПОРИ

794

«Гречка» вже не моді, у тренді – концерти і розіграші призів. В переддень тиші Громадянська мережа ОПОРА оприлюднила результати спостереження за  ходом парламентських перегонів в області. Виявилося, що основною тенденцією стали безкоштовні концентри зірок українського шоу-бізу і майнові лотереї за сприяння кандидатів чи співзвучних благодійних фондів або організацій. Спостерігачі кажуть, наче б то усе законно, однак, фінансування подібних заходів зазвичай відбувається поза виборчим фондом. Таким чином кандидати намагаються ухилитися від звітності.

У Старконстянтинові за Аграрну партію заспівав важковаговик української сцени – Олег Винник.

А це вже Лама агітує за Олександра Герегу.

У Теофіполі за Вадима Лозового від «конкретних» запалювала Ірина Федишин.   Хмельниччину охопив концертно-політичний бум. Охочі посісти у Верховну Раду не шкодують ані сил, ані ресурсів, ані фантазії зайвий раз вустами зірки нагати про себе. Команда «конкретного» екс-губернатора навіть майнову лотерею вигадала.

Та не лише зірки шоу-бізу підробляли на парламентських перегонах. Чиновники теж не осторонь. ОПОРА зафіксувала використання адмінресурсу у Хмельницькому і Кам’янці-Подільському.

Та не вихваляннями єдиними! Без бруду і чорного піару теж не обійшлося. Їх кандидати рясно лили один на одного переважно в Інтернеті. Бо тут закон не писаний.

Не обійшлося і без криміналу. У Городку на кандидата від «Свободи» напали із ножем. А в Шепетівці погрожували  розправою «ЗЕ» кандидату. Тож маємо вже 4-и відкритих кримінальних провадження.

У день голосування на виборчих дільницях України працюватиме понад 1,5 тисячі спостерігачів від Опори, а 5000 поліцейських охоронятимуть виборчий процес в області.

 

 

" " " "