Контроль на лінії: в Україні ініціюють створення житлово-комунальної інспекції

478

Контроль на лінії: в Україні ініціюють створення житлово-комунальної інспекції. Відповідні законопроєкти у парламенті зареєстрував Кабінет Міністрів. Там переконані, нова структура має стати своєрідним арбітром між комунальниками та споживачами. Серед її повноважень – перевірка якості наданих послуг та тарифів на них. Додають, така ініціатива з’явилася неспроста. Її спровокували чисельні скарги на комунальників. Зважаючи на те, що серед хмельничан невдоволення їхніми послугами – не рідкість, ми вирішили з’ясувати – тож, варто чи ні?

Пані Світлана уже не перший рік намагається достукатися до комунальників. Лишень дощить – її підвал перетворюється на річку.

Жінка каже, оббивати пороги – уже стомилася, адже, комунальники на неї просто не реагують.

Для того, аби підвал не топило потрібні далеко не мільйони, а людські руки. Підлогу просто треба засипати глиною.

Пані Світлана каже, із бездіяльністю свого жеку вимушена боротися один на один. Структура – не комунальна, а, отже, управи на неї – жодної.

Для того, аби жеки мали причину зарухатися, в Україні хочуть створити житлово-комунальну інспекцію. Відповідні законопроєкти у парламенті зареєстрував Кабінет Міністрів. Там переконані, нова структура має стати своєрідним арбітром – вона перевірятиме якість виконаних робіт й тарифи, заявлені комунальниками. Якщо хоча би щось не співпадатиме – буде відповідальність. Хмельничани у необхідності створення нового органу контролю – не впевнені, в своїх думках розділилися.

Хмельничани додають, не завжди у наших бідах винні комунальники. Пояснюють, скаржитись на занедбані двори та брудні під’їзди може кожен, а чи не легше закатати рукави і  просто поприбирати.

На жаль, ситуацію пані Світлани так легко не виправити. А тому, сама жінка – «за» орган контролю. Її підтримує і ось цей пан. Певен,корінь усього зла – звичайна безвідповідальність.

" " " "