Коронавірус і пляж: у Хмельницькому скоро стартує купальний сезон

Міський пляж на березі Південного Бугу повним ходом готують до відкриття сезону купання

1974

У Хмельницькому, незважаючи на фобії, пов’язані з коронавірусом, міська влада має намір вже за два тижні офіційно відкрити купальний сезон. Відповідно до рішення, ухваленого виконкомом, його старт намічено на 1 червня.

Цьогоріч єдиним офіційним місцем пляжного відпочинку, визначеним міською владою, буде облаштована смуга на лівому березі Південного Бугу (там, де й раніше знаходився пляж). Зараз там повним ходом триває підготовка до пляжного сезону. На території прибережної смуги  вже встановлено 10 парасольок, під якими можна буде сховатись від палючого сонця. Крім того, на пляжі також почистять старий пісок і завезуть новий та проведуть очистку акваторії  в зоні відпочинку.

На жаль, вандали пошкодили нові лавочки, які були встановлені вже цьогоріч, у березні.

Торік на пляжі також встановили три нові кабінки  із внутрішніми лавочками. Кабінки складаються із трьох секцій. Отже, в них одночасно може перевдягатися троє людей.

Крім того,  мають бути позначені межі зони купання. Для цього на відстані 50 метрів від берега через кожні 25-30 метрів, будуть розташовані буї яскравого оранжевого або червоного кольору. На пляжі також чергуватимуть рятувальники, які пройшли відповідну атестацію. У найбільш небезпечних місцях мають бути встановлені  відповідні надписи, що там купатись заборонено.

Як може повестися коронавірус із відкриттям сезону масового купання

За словами головного  санітарного лікаря України Віктора Ляшка, перш, ніж зважитись на відкриття пляжного сезону, влада радилася з Інститутом епідеміології і інфекційних хвороб НАН України. Тамтешні науковці кажуть, що морське купання сприятиме швидшому подоланню COVID-19. Начебто під впливом ультрафіолету в поєднанні із морською сіллю збудник хвороби швидко гине.

Так само мала ймовірність інфікування купальників у прісних водоймах із проточною водою. Небезпеку можуть становити лише водойми зі стоячою водою, там купатися не радять.

" " " "