Коронавірус на Хмельниччині: хворий нетішинець може стати першим інфікованим

Останніми днями на Хмельниччину прибуло близько двох тисяч заробітчан з усієї Європи

75839

Наша область поки що залишається серед тих регіонів, в яких не виявлено жодного випадку коронавірусу. Цю смертоносну інфекцію вже лабораторно підтверджено у дев’яти областях.

До сьогоднішнього дня лідером за кількістю хворих на коронавірус була Чернівецька область. Та вже сьогодні на першу позицію вибилась столиця. На ранок сьогоднішнього дня в Києві виявлено 29 випадків хвороби, ще 5 – у Київській області. У Чернівецькій області, яка йде на другій позиції  – 25 хворих. П’ять підтверджених випадків на Івано-Франківщині. В решті областей – по 1-2 випадки. Однак лавиноподібне зростання цієї статистики, на жаль – питання кількох найближчих днів.

У Хмельницьку інфекційну лікарню вчора привезли 39-річного нетішинця,  який в ніч із суботи на неділю приїхав власним автомобілем з Угорщини.  Вже через кілька годин після приїзду чоловік звернувся до свого сімейного лікаря зі скаргами на симптоми, що нагадують симптоми коронавірусу.

Чоловіка ізолювали в окремий бокс – спочатку в Нетішині, а згодом забрали його до Хмельницького. У хворого взяли кров на аналіз і вже, ймовірно, сьогодні буде результат. Крім того на сьогодні не знято підозру на коронавірус і в 26-річного чоловіка з Летичівського району, який також доставлений в інфекційну лікарню у Хмельницькому.

Потенційно можуть стати розповсюджувачами інфекціїї понад 2000 краян, які прибули із заробітків з Європи. Більшість із них свідомо самоізолювались, але дехто все-таки, подейкують, виходить на люди.

Загалом на сьогоднішній ранок в Україні підтверджено коронавірус у 73 людей. Три з цих випадків завершились летально. Один пацієнт вже одужав.

До речі, в народного депутата Сергія Шахова, який першим серед народних обранців захворів на коронавірус, виявили пневмонію – попри те, що депутат хвалився в соцмережі легким перебігом хвороби.

" " " "