Коронавірус на Хмельницькій атомній: що відомо про контакти хворої

Жінка контактувала з багатьма працівниками атомної станції

3899

У Нетішині виялено коронавірсну інфекцію у двох жінок, 52 і 58 років. Одна з них, 58-річна працює прибиральницею на Хмельницькій атомній станції, повідомляє “НГП”.

Жінка занедужала ще 17 квітня. Відтоді вона перебувала дома з температурою, а з 21 числа ізольвана в інфекційному відділенні Нетішинської міської лікарні. Лікарі, поліція, СБУ, санстанція та працівники інших служб ретельно вивчали контакти хворої працівниці. Провели дезифенкцію місць, в яких вона перебувала.

Наразі виявлено 8 людей із числа контактнизх осіб, які мають ознаки захворювання, повідомив мер Нетішина Олександр Супрунюк у своєму Facebook-акаунті. Жінка вийшла з відпустки 13 квітня і була на роботі аж до 17, поки не занедужала. Тобто упродовж чотирьох днів, які в неї тривав інкубаційний період, вона контактувала з іншими працівниками атомної  станції. Загалом на Хмельницькій АЕС виявлено 77 осіб, які контактували із хворою працівницею.

Усіх їх мають перевірити на COVID-19. Зараз хвору лікують від пневмонії у Нетішині. Її стан визначають як середньої важкості. Однак не виключено, що обох хворих нетішинок перевезуть в інфекційну лікарню до Хмельницького.

Є припущення, що жінка могла інфікуватись коронавірусом у церкві. Виявляється, на у Вербну неділю вона відвідувала храм, де було велелюдно.

“77 контактерів з ХАЕС на одну “віруючу” – це потенційна техногенна катастрофа (сьогодні, нагадаю, 26 квітня – випадково). Бувають моменти, коли толерантність треба забувати – як казав один мій знайомий, два удари по голові замінюють десять годин політзанять”, “Не знаю як в Нетішині, а в Острозі сьогодні московські попи правлять у церкві ніби так і треба і пох*р їм на карантин. З такими підходами ми на карантині будемо сидіти роки два”, “Завдячуючи безвідповідальності одних, потерпає решта. Моя родина сидить на карантині, в т.ч один в “Яворі”. Для чого? “Свобода размахивать руками заканчивается там, где начинается нос ближнего”, – написали люди в коментарях до цієї події.

Тим часом, оперативний персонал Хмельницько АЕС, так само, як і решти українських атомних станцій, було переведено на режим повної ізоляції ще на початку карантину.

" " " "