Коронавірус розперезався: прем’єр-міністр терміново скликає на нараду голів ОДА

На нараді обговорюватимуть ситуацію з коронавірусом

998

Ситуація з коронавірусом в Україні загрожує вийти з-під контролю. Сьогодні в черговий раз поставлений антирекорд: за добу захворіло 5804 українців. Лише Хмельниччина поповнила цей список 513 інфікованими. Через таку невтішну статистику прем’єр терміново скликає голів ОДА на селекторну нараду.

У контексті цієї ж теми вчора опублікував своє відеозвернення до співвітчизників міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Чиновник зауважив, що друга хвиля коронавірусу, яка на нас насувається, значно вища і небезпечніша, ніж та, що була навесні. Фактично зараз у нас ризикує повторитися італійський сценарій, коли на Апеннінському півострові щодня вмирали від коронавірусу сотні людей. Тоді там не вистачало медиків, аби рятувати хворих. Зараз в Україні ситуація може повторитися.

Ще тиждень тому ВООЗ прогнозувала в Україні на кінець поточного року до 9 тисяч хворих на добу. Та вже зараз очевидно: ситуація виходить з-під контролю, і насправді цей показник на кінець року може стати набагато більшим.

Читайте також: Коронавірус: на Хмельниччині 513 інфікованих за добу

Що вирішать у ході наради, невідомо. Очевидно, на нас чекають якісь зміни в умовах карантину, і нам доведеться із цим рахуватися. Відомо, що після наради з керівниками ОДА відразу буде засудання уряду. В нараді і засіданні візьме участь секретар РНБО.

" " " "