Коронавірус вже на Хмельниччині: тест в одного з хворих виявився позитивним

Сьогодні, 27 березня, експрес-тест показав наявність коронавірусної інфекції в одного з пацієнтів Хмельницької інфекційної лікарні

5792

Хмельниччина, таки не встояла перед навалою коронавірусної інфекції. Ще на сьогоднішній ранок наша область, єдина серед областей західного та центрального регіону, та одна з небагатьох в Україні, не мала жодного зафіксованого випадку захворювання на коронавірус.

Однак уже сьогодні стало відомо, що коронавірус підтвердили в одного з пацієнтів, яких вранці госпіталізували до лікарні з високою температурою.

За повідомленням сайту vsim.ua інформацію про нібито підтверджений випадок прокоментувала головний лікар Хмельницької інфекційної лікарні Оксана Піддубна. – Наразі у нас є 6 підозр на COVID-19. Одна з них дала сумнівно позитивний результат експрес-тесту. Людина закордоном не була, під анамнез не підпадала, хворіла пневмонією у неважкій формі. Оскільки наразі ми тестуємо всіх хворих із пневмоніями, то провели тест і цьому пацієнту. Біоматеріал надіслали на аналіз PLR, чекаємо остаточний результати з години на годину, – повідомила Оксана Піддубна. Тобто, експрес-тест дійсно показав позитивний результат. Та у медиків є сумніви. Окрім тих факторів, про які сказала Оксана Піддубна, додамо, що експрес-тест є менш точними і можуть давати хибний результат. Найкращим методом перевірки є тест PLR. Лише після його проведення можна буде ствердно сказати, що у Хмельницькому дійсно підтвердився випадок коронавірусу.
Посилання на джерело: https://vsim.ua/Zdorovya/informatsiya-pro-pidtverdzheniy-vipadok-koronavirusu-v-hmelnitskomu-sc-11047635.html

Читайте також: Галичанка з підозрою на коронавірус через пів України їхала додому

Результати обстеження також надіслані для перевірки в столичну лабораторію. Звідти вже мають дати остаточну відповідь.

" " " "