Корови не винні: у Полонському районі суд зобовязав господаря перенести хлів

Хлів із худобою розташований у трьох метрах від сусідських вікон

1723

Полонський районний суд задовольнив позов жительки району, яка поскаржилась на свого сусіда, інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Жителька села Новоселиця поскаржилась  на співвласника свого будинку, який утримує худобу в хліві поряд із її вікнами. Відстань між вікнами її частини будинку  і хлівом становить не більше трьох метрів. Через це весь сморід із хліва йде їй у двері і вікна, що створює сильний дискомфорт для проживання.

У суді сусід не визнав своєї вини та заявив, що він не може перенести хліва. Мовляв, площа  ділянки надто мала для таких маневрів. Водночас позбутися своїх двох корів і 12 курей він також не може, адже підсобне господарство допомагає вижити.

У своїх висновках суд керувався будівельними нормами, що були ухвалені в 1992 році. У цих нормах, зокрема, прописано, що “сараї для утримання худоби, інших тварин і птиці слід розміщувати на відстані від житлових будинків та суміжної межі земельної ділянки на відстані не менше ніж 15 м”.

Таким чином, відповідач суттєво порушив ці норми, заселивши своїх тварин поряд із сусідськими вікнами.  Суд усе вирішив по закону. Чоловіка зобов’язали утримувати худобу на відстані, не меншій за 15 метрів від частини будинку, в якому проживає позивачка.

Читайте також: Об’єкт із багатьма невідомими: що ховається під велетенським шаром відходів на сміттєзвалищі у Хмельницькому

Крім того, він ще й має сплатити судовий збір та компенсувати заявниці гроші, які вона витратила на адвоката – залом майже 5 тисяч гривень.

Що тепер йому робити з худобою, невідомо. Доведеться або переносити будівлю хліва, або бідолашні тварини житимуть просто неба і до хліва їх пускатимуть лиш ненадовго –  погрітися.

" " " "