Козацькому роду нема переводу

1481

З нагоди 100-річчя утворення Української державності у Києві відбулася Перша Всевелика Рада козацтв України. На зустріч з’їхалися делегати козацьких організацій зі всієї України. Завітали на урочистості й Гетьман козацтва Болгарії Георги Христов, представники козацтва Німеччини, Словенії та Болгарії.

Козацькому року нема переводу – переконані члени сучасного об’єднання «Подільська козацька січ», що діє на теренах Хмельницького району. Небайдужі до майбутнього та минулого нашої країни громадські активісти працюють в напрямку утвердження українських звичаїв та традицій. З цією метою організовують різноманітні заходи та проводять просвітницьку роботу серед молоді.

Відродження українського козацтва почалося в умовах демократизації суспільного життя в Україні. Такі самодіяльні громадські об’єднання ентузіастів були створені у кожному регіоні країни, які в сукупності утворюють Всеукраїнський козацький рух.

Днями з нагоди 100-річчя утворення Української державності в столиці відбувся з’їзд першої Всевеликої Ради козацтв України. Окрім делегатів, якої представляли козацькі організації з різних куточків України, були присутні Гетьман козацтва Болгарії, представники козацтва Німеччини, Словенії та Болгарії.

У ході зустрічі отамани-сучасності обговорили програму загальних дій Козацтв України.

Серед нагальних питань порядку денного – проведення необхідних заходів для підтримки прийняття у найкоротші строки парламентом Закону про козацтво України. Напередодні члени Хмельницької районної козацької організації звернулися до народного депутата України Сергія Лабазюка із проханням допомогти. Питання сучасних патріотів не залишилися без уваги.  Нардеп у свою чергу профінансував поїздку членів Подільської козацької січі на Всеукраїнський з’їзд.

" " " "