Красилівські очисні скидають фекалії в Случ

1536

Задушливий сморід, мертва риба та отруєна вода – Случ поступово перетворюється у мертву річку. Місцеві кажуть, усе – через бездумне господарювання керівництва райцентру. Додають, роками комунальні очисні роблять неконтрольовані скиди фекалій до водойми. Про це всі знають, утім, чомусь не звертають увагу на проблему. Люди кажуть, якщо чиновники вчасно не одумаються на Касилівщину чекає екологічна катастрофа.

Бабуся Ганна від ранку – на Случі. Цього тижня – її черга пасти череду. Головне завдання, каже жінка, не пустити худобу у воду. Адже, певна, вона отруєна нечистотами.

Так було не завжди, кажуть місцеві. Ось цей пан пригадує, дитиною постійно купався та рибалив на Случі. Сьогодні, переконує, ні за які гроші  не заліз би, тим паче не пустив би у воду своїх дітей.

Активне забруднення річки, кажуть люди, стартувало десь три роки тому. Свою брудну справу комунальники почали із «реконструкції» зливної труби.

Завдяки такій економії, кажуть люди, потерпає не один населений пункт. Спершу річка цвіла та смерділа лише поблизу села Дружне. Сьогодні потерпає Кузьмин.

Кузьминський сільський голова каже, відколи до них потекло – звертався – скрізь і усюди – реакції чекає і по цей день.

Люди кажуть, зважаючи на таке ставлення влади до проблем екології, братимуть справу до власних рук. Адже, мають на руках висновки попередніх екологічних експертиз – Случ забруднений нечистотами.

Люди певні, якщо пустити справу на самоплин – Красилівщина опиниться в центрі екологічної катастрофи. Адже Случ поступово гине.

 

" " " "