Квартирні злодії: поліція Хмельницького затримала чотирьох обкрадачів помешкань

Підозрюваних затримали на «гарячому» під час чергової крадіжки

1471

У Хмельницькому чотирьох «квартирників» спіймали на гарячому працівники кримінальної поліції спільно зі слідчими та бійцями спецпідрозділу «КОРД». У секторі комунікації поліції повідомляють, що слідчі вже  довели причетність зловмисників до восьми  крадіжок у Хмельницькому та ще двох   – у районі.

Правоохоронці упродовж декількох місяців збирали доказову базу, щоб злочинцям не вдалося уникнути відповідальності. Під час обшуку поліція вилучила крадену техніку, прикраси та злодійське приладдя, зокрема набір відмичок для відкриття замків.

Згодом злочинці зізналися, що кожен учасник  команди мав чіткий розподіл ролей та обов’язків.  Виявляється, щоб потрапити до квартири вони пошкоджували металопластикові вікна або підбирали ключ-відмичку. Серед викрадених речей переважно ті, які можна непомітно винести з будинку: ювелірні вироби, гроші, комп’ютерна техніка.

Наразі всіх учасників групи перевіряють на причетність до вчинення подібних злочинів, в тому числі – на території інших областей. За фактом крадіжок відкрито кримінальне провадження за ч.3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло).

" " " "