Кубок єднання. У Хмельницькому визначилися переможці.

392

Жага до перемоги, сльози радості та невдач і море шалених емоцій. Цими вихідними у Хмельницькому на майданчиках педагогічної академії відбувалися матчі із міні-футболу серед юнаків 10-11 років. За звання переможця у Кубку Єднання боролися 16 команд із всієї області. Подробиці далі у сюжеті.

16 команд, два дні напружених ігор та визначення переможця. 11-12-го вересня на майданчиках Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії відбувся футбольний турнір «Кубок єднання», приурочений десятиріччю благодійного фонду народного депутата Ігоря Палиці «Тільки разом». На Хмельниччині змагання відбулися за сприяння благодійного фонду народного депутата України Сергія Лабазюка «Ми поруч».

За перемогу у регіональному етапі «Кубку єднання» у перший день змагалися 16 команд зі всієї області. Андрій Балицький, тренер команди «Чемерівці» каже, хлопчаки люблять футбол. Потенціал у молоді шалений, додає тренер.
Перший день змагань майбутні зірки світового футболу боролися за перші та другі місця у своїх групах. Віталій – гравець команди «VIVA CUP» із Хмельницького. Футболом займається кілька місяців. У першій грі на турнірі вже встиг забити гол, але протистояти суперникам важко.

Переживають за результат і вболівальники. Підтримка на матчах подекуди просто зашкалювала.

Поки одні грають, інші команди переглядають матчі майбутніх суперників.
У другий день турніру на майданчику зійшлися вісім найсильніших команд. У фінал регіонального відбору пробилися команда ДЮСШ Славута та Вікторія Старокостянтинів. Після напруженого поєдинку перемогу здобула Славутська команда.
Саме Славутські юні футболісти будуть представляти нашу область у Луцьку 26-го вересня у фінальній частині «Кубку єднання».

Нагороди від благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч» отримав чи не кожен гравець турніру. Чотирьом найкращим командам вручили інвентар для тренувань, відзнаки та грошові премії. Команда, яка зайняла перше місце, отримала сертифікат на суму у 10 тисяч гривень. Відзначили також і індивідуальну майстерність гравців. Леонід, наприклад, став найкращим воротарем турніру.

Футбол зараз спорт номер один у світі. В Україні та на Хмельниччині юнаків, які займаються цим видом спортом, з кожним роком все більшає кажуть у федерації.
Головне, на що був спрямований турнір – це яскраві емоції, знайомство дітей та прагнення їх ставати кращими. А дорослі мають зробити все, аби таких емоцій було якомога більше.

 

 

" " " "