Культура on/off

913

Громадська організація “Територія” за підтрики Українського культурного фонду реалізовує проєкт під назвою “Культура on/off. Цифрові мости”. Команда, що створила проєкт, планує поїздки селами та містечками Хмельницької ОТГ, яких не торкнулася урбанізація і де збереглася унікальна культура.

Проєкт “Культура on/off. Цифрові мости” націлений на допомогу локальним представникам культури та туризму із віддалених районів Хмельницької об’єднаної територіальної громади. Головна ціль проєкту – навчити місцевих представників працювати у нових цифрових форматах.

Так як проєкт спрямований на оцифруваня культурних пам’яток, то і місце для зустрічі організатори проєкту обрали особливе – на перетині колишніх вулиць Олександрівської та Старобульварної. Тут у 1911 році була триповерхова будівля неймовірної краси,  яка стала торговельним центром. Та в 1941 році будівлю було знищено, і до нашого часу збереглась лише одна її фотографія.

У межах проєкту відбудуться зйомки п’яти відеокліпів українських музикантів, які будуть записані у найцікавіших місцинах Хмельницької ОТГ.

Організатори проєкту таким чином планують об’єднати сучасність та архаїку, розкривши унікальний культурний та туристичний потенціал віддалених сіл та містечок.

 

 

 

" " " "