Історичну будівлю у Деражні виставили на аукціон за 320 тисяч

1022

Фонд держмайна виставив на аукціон житловий будинок приватного повіреного адвоката Периторіна у Деражні. У 2013 році ця будівля була включена до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини Хмельницької області. В реєстрі ця історична споруда значиться як «особняк приватного адвоката Периторіна», 1910 року побудови.
Як повідомляється на сайті фонду Держмайна, Історичну будівлю виставили на аукціон за 320 тис
На аукціон виставлена нежитлова одноповерхова будівля з підвальним приміщенням та прибудованою котельнею загальною площею 712,9 кв. м. Фундамент будинку камінний, стіни – з цегли. Аукціон запланований на 18 лютого.

Серед умов аукціону є зобов’язання не пізніше, ніж через місяць з моменту набуття права власності на об’єкт приватизації, укласти з відповідним органом охорони культурної спадщини охоронний договір.
У 1918 р. тут була заснована перша гімназія в Деражні, пізніше, за радянських часів, заклад був реформований у «єдину трудову школу» (будинок піонера). Останнім часом приміщення пустувало. Будинок обліковується на балансі центрально-західного міжрегіонального управління міністерства юстиції.

" " " "