Курсанти академії імені Б.Хмельницького опановують прикордонну науку на практиці. Підсумки тижня .

825

Охорона державного кордону, запобігання спроб нелегального перетину, припинення контрабанди – це далеко не повний перелік завдань, які поставлені перед майбутніми прикордонниками. Курсанти академії імені Богдана Хмельницького вже який тиждень на практиці опановують прикордонну науку. Вишкіл у польових умовах для першокурсників не в новинку, однак раніше практикувалися лише на полігоні. А ось виконують завдань на ділянці реального кордону вперше.

Андрій Кушнір – курсант прикордонної академії збирається у наряд по охороні державного кордону. Хлопцеві доведеться пройти кілька кілометрів на межі України та Угорщини. Вишкіл майбутніх прикордонників у польових умовах – обов*язковий пункт навчання.

Практична підготовка курсантів-прикордонників включає в себе завдання з охорони державного кордону, оборони місця дислокації, облаштування власного побуту. До прикладу першокурсник Юрій Мочелюк виконує обов*язки чергового підрозділу.

Відпрацювання вивченої теорії під час практичних занять – отримані навички стануть при нагоді майбутнім офіцерам. Проте несення служби на ділянці угорсько-українського кордону має свої особливості.

Хлопці кажуть, важко на новому місці їм було у перші дні. Непрості погодні умови стали перевіркою характеру для курсантів. Однак при нагоді виявилися і навички отримані під час виїздів на польовий-навчальний центр у Хмельницькому. Курсанти в складі прикордонних нарядів виконують завдання з охорони державного кордону, запобігають спробам переправлення нелегальних мігрантів, контрабанди, адміністративним правопорушенням на кордоні України.

Стажування курсантів у підрозділах охорони державного кордону триватиме кілька тижнів. Це ділянки Мукачівського, Чопського та Чернівецького  прикордонних загонів.

" " " "