Лагідний вбивця – гепатит.

2737

Лагідний вбивця. 28 липня всесвітній – день боротьби з гепатитом. Його відзначають, аби привернути увагу до розповсюдження хвороби, яка вбиває непомітно. У Хмельницькому на майданчику біля кінотеатру Шевченка кожен бажаючий міг безкоштовно пройти експерт-тест на визначення вірусу у крові. Достатньо лише однієї краплі крові, щоб змінити своє майбутнє. При своєчасному виявленні вірус піддається лікуванню. 

Кількість хворих у світі шокує -150 мільйонів людей. З цієї чисельності два мільйони припадає на Україну. За останні три роки у Хмельницькому та області загинуло 28 людей від цирозу печінки. До таких наслідків призводить нелікування гепатиту. 

 Нині безкоштовно близька 25 осіб у Хмельницькому закінчують курс лікування від гепатиту С. На сьогоднішній день така хвороба не вирок. У 95% при ранньому діагностуванні його можливо вилікувати.

У місті 28 липня кожен бажаючий міг пройти експрес-тест на визначення вірусу в крові. Як запевняють лікарі, якщо ви побачили дві смужки – не потрібно впадати паніку.

Здебільшого вірус гепатиту С переноситься через кров. Та заразитися ним можна у стоматолога і навіть у майстерні манікюру. Аби убезпечити себе від цього, можна пройти триразове щеплення. Це дасть гарантії на все життя.

" " " "