Лампадки, як символ пам’яті. У Хмельницькому відбулася скорботна хода.

766

 Від 3 до 6 мільйонів українців були замордовані голодною смертю. У Хмельницькому відбулася скорботна хода. Представники духовенства, влади та містяни пройшлися центральними вулицями міста до пам’ятника «Янгола Скорботи». Вже там усі помолилися та запалили лампадки, як символ пам’яті про Голодомор.

 Колоски пшениці, лампадки та щирі співчуття. У Хмельницькому відбулася скорботна хода. Кілька десятків містян вшанували жертв голодомору. 1932 – 33 роки стали для України пекельним випробуванням. 22 місяці люди кожного дня боролися за своє життя та рятували дітей від голодної смерті. Масштаби трагедії вражають й досі. За приблизними підрахунками країна втратила від 3 до 6 мільйонів цвіту нації.

 Хода розпочалася із Майдану Незалежності. Паралельно із цим курсанти спільно з школярами влаштували тематичний флешмоб. На майданчику поблизу кінотеатру Шевченка виклали лампадки із українською символікою.

 Ми нащадки тих, кому вдалося вижити. Кожна родина має не одну історію про те, що їли, як рятувалися, та яка ціна нашого життя.

 Від геноциду українського народу минуло 87 років. Поміж нас досі живуть очевидці тих днів.

" " " "