Летичівська гімназія: історія успіху .

1013

Далі про навчання дітей у глибинці. Минулого разу ми розповідали про Летичівський ліцей, сьогодні розкажемо про Летичівську гімназію. Навчальний заклад – унікальний. На відміну від багатьох навіть міських шкіл, має клас робототехніки, власну телестудію та лінгафонний кабінет. Учні та учителі тут спілкуються як друзі та переписуються у «хмаринці».

Про минуле цього закладу нагадує хіба що клаптик сірого фасаду, втім незабаром і його перефарбують у яскраві кольори. Змінилася Летичівська гімназія не тільки ззовні, а й у середині. Мова навіть не про ремонти, а про інновації у навчальному процесі. Хто б міг подумати, але тут конструюють роботів. Учні, котрим новітні технології особливо цікаві, можуть у позаурочний час відвідувати гурток робототехніки. Під час занять діти не тільки складають деталі Лего, а й програмують. До прикладу, зараз розробляють проект станції, що збиратиме сміття у космосі.

Клас робототехніки – далеко не все, чим може похизуватися гімназія. Навчальний заклад має власну телестудію, а у перспективі тут з’явиться гімназійне телебачення.

Окрім цього, у гімназії облаштували три фотозони. Коридори навчального закладу також прикрасили малюнками.

Для дітей це – новинка, бо ж тут можна не тільки покращувати знання мови, а й аудіювати. Усе це гімназисти роблять за допомогою півтора десятка лінгафонів.

Минулого року для дітей організували три табори – українською, англійською та німецькою мовами. Тобто школярі вивчали мови, спілкуючись з самими носіями. Учні та учителі, до слова, також спілкуються як друзі та навіть переписуються у «хмаринці».

«Хмарні сервіси» у Летичівській гімназії працюють вже п’ять років. Починали, звісно, з елементарного, а зараз на «хмаринці» зберігають шкільні документи. Навіть збори педагогічного колективу інколи відбуваються не вживу, а онлайн.

" " " "