Летичівська громада: досягнення в округах

594

Відновлення автобусного сполучення та ремонти доріг. Горбасівський старостинський округ Летичівської громади підбиває підсумки п’яти років об’єднання. Ще більше планів на майбутнє.

За час гуртування в Горбасівського старостинського округу досягнень чимало. Навіть частини з втіленого не вдалося б зробити до об’єднання у громаду.

На сьогодні 80% населених пунктів вже з вуличним освітленням. Відновлюють у старостаті і дороги. Переважно це – щебеневі ремонти, втім є значні шматки асфальтного покриття.

Дороги та освітлення, звісно, – досягнення, втім є і нагальні питання. Села Горбасів та Марківці розкинулися поблизу річки і ще донедавна проблем з водою у людей не було.За останніх два роки криниці зміліли. Тож, зараз, першочергове завдання стратостату – прокладання водогонів.

Особливу увагу у старостаті приділяють освіті. Школи в окрузі немає, курсує автобус, який підвозить дітей на уроки до сусідніх сіл. А ось дитячий садочок працює. Цього року узакладі замінили систему опалення. Замість електрокамінів встановили твердопаливний котел. Окрім цього, поточні ремонти провели у фапі та будинку культури. Облаштували спортивний зал та дитячий майданчик.

Шанують у старостаті і пам’ять. Так, нещодавно облаштували меморіал загиблим воїнам-односельчанам. За кладовищами у селах також доглядають і, що важливо, самі люди,хто працею, а хто грошима. Жителі не те що долучаються до справ у старостаті, а беруть активну участь у його розбудові.

" " " "