Лікування без ліків.

774

Лікування без ліків. У Хмельницькій міській дитячій лікарні практикують спелеотерапію.  Щороку соляну печеру  відвідують близько   п’ятисот  маленьких пацієнтів з усієї області.  Ефект, кажуть медики, вражаючий.

Спелеотерапію у Хмельницькій міській дитячій лікарні почали практикувати   з 2006 року.   Її  суть полягає у тривалому перебуванні хворого в умовах своєрідного мікроклімату. Одним із різновидів  такої терапії  є сольова печера.  Саме цей метод  лікування  й обрали  у медичному   закладі.

Морську сіль,  з якої створили печеру,  привезли з Криму, з побережжя Євпаторії.  Головна перевага штучної  сольової  кімнати  – це можливість управляти деякими параметрами мікроклімату. Це дає змогу значно підвищити ефективність лікування і розширити перелік медичних показів

Призначають  соляну терапію і при захворюваннях шкіри, атопічних дерматитах та неврологічній патології.

Щороку соляну терапію у дитячій лікарні проходять близько п’ятисот дітлахів з усієї області.   Таке лікування малеча сприймає охоче. Адже під час перебування у печері  маленькі пацієнти  дивляться  мультики та грають в різноманітні ігри.  Олег Проць   на спелеотерапію  приводить свою чотирьохрічну доньку раз у два місяці .  Чоловік говорить,  раніше дівчинка  хворіла постійно. Після періодичного  проходження процедур за допомогою до медиків звертаються вкрай рідко.

Аби лікування дало позитивний результат,  необхідно пройти не менше ніж 10 сеансів. Медики  застерігають,  слід розпочинати з 30 хвилинного перебування у печері, поступово збільшуючи до години.  При потребі   лікування необхідно повторити через місяць.

 

 

" " " "