Локалізація українського виробництва забезпечить створення робочих місць та залучення інвестицій,– Сергій Лабазюк

Фракція "За Майбутнє" зареєструвала в парламенті два законопроекти

743

Народний депутат України Сергій Лабазюк разом із членами фракції «За Майбутнє» зареєстрували у Верховній Раді законопроекти для розвитку українського машинобудування, підтримки аграріїв та створення нових робочих місць. Про це політик повідомив під час брифінгу в парламенті.

Перший законопроєкт – №3804 “Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу” – покликаний забезпечити аграріїв якісною технікою та створити нові робочі місця. Зараз у законі формально закріплено компенсацію за техніку з локалізацією від 60%. Але згідно постанові Кабміну №369, реальний рівень в Україні становить 45%.

Діюча норма закону є застарілою та потребує коригування у зв’язку з новими економічними викликами, заявляє Лабазюк.

В рамках запропонованого проєкту пропонується:

  • Зафіксувати локалізацію українського виробництва на рівні 55%.
  • Не менше 9% загальних видатків має йти на оплату праці.
  • Запровадити цифровізацію та автоматизацію с/г техніки.
  • Підвищити рівень підтримки с/х підприємств з 25% до 30%, а фермерських господарств – до 40%.

Законопроєкт дозволить одночасно вирішити низку нагальних завдань: покращить ситуацію на ринку виробництва української сільськогосподарської техніки, забезпечить аграрний сектор більш якісною продукцією та позитивно вплине на підвищення зайнятості населення шляхом створення нових робочих місць.

Зі слів народного депутата, не менш важливим для розвитку економіки є законопроєкт №4416 “Про індустріальні парки”.

“Ухвалення цього документу дасть змогу громадам створювати нові робочі місця, відновити інфраструктуру та найголовніше – з’явиться можливість створити зі звичайних громад виробничі центри. Все це допоможе збільшити податкові надходження до місцевих бюджетів, що в умовах кризи є одним з інструментів відновлення економіки”, – пояснив Сергій Лабазюк.

" " " "