Локдаун у розпалі:  чи змінилися ціни на харчі після посилення обмежень?

540

Ажіотажу не було – покупців поменшало. Перший місяць року був насичений на зміни – зросла вартість комунальних послуг і мінімальна зарплата. А ще з 8 січня Україна пішла на посилений карантин. Як вплинули усі ці нововведення на ціноутворення на хмельницьких продовольчих ринках?

Ну, і звісно, не забуваємо про повний локдаун. З 8 січня в Україні посилили карантинні обмеження. Щодо дотримання вимог, то хмельницькі ринкарі виявилися в основному законослухняні. На роботу вийшли переважно лише ті, кому дозволено. Утім, дивіться самі.

До слова, не усі покупці підтримують посилення обмежень. Мовляв, вони вибіркові і не на часі.

Цікаво, що  цього разу передкарантинного  ажіотажу продавці хмельницького продовольчого  ринку не спостерігали.

Утім, деякий ажіотаж ми все ж таки спостерігали. Найбільші черги – біля курячих яєць. Товар за останній тиждень додав у ціні.

Продавці курятини кажуть, після нового року ціни на товар не піднімали.

Тим часом торговці свининою кажуть, аби втримати людей навіть знизили ціну на деякі позиції.

Утім, попри відносно лояльну цінову політику продавці кажуть, людей на ринку суттєво поменшало.

Водночас продавці попереджають, нинішні ціни ще не довго будуть на такому рівні. Попереду сезонне зростання – в основному на «молочку» і м’ясо. Плюс – підняття вартості газу і електроенергії для населення теж не сприяє падінню цін.

Тим часом покупці кажуть, давно звикли до цінових стрибків. Мовляв, їсти треба, тому варто пристосовуватися. І додають, у зростанні цін винні не продавці.

" " " "