Ловити рибу у зимовниках заборонено.

729

Улюблені місця риболовлі хмельничан  від  листопада – під забороною. Стосується вона водних ям, де риба перебуває взимку.  Таким чином рибгоспівці хочуть відновити популяцію водних мешканців. Цього року вперше навіть визначили місця де буде діяти заборона на вилов риби і на річці Південний Буг.

Цього року на території області визначено десять великих зимувальних ям, де встановлена повна заборона вилову риби. Табу на ловлю водних мешканців вперше встановили і на річці Південний Буг у Хмельнциькому із південної  сторони вздовж нової набережної.

Ці заборони в першу чергу потрібні для збільшення  популяції риби у водоймах.  На даних ділянках розмістять роз’яснювальні таблички. Після замерзання води працівники агентства будуть проводити рейди.

За недотримання визначених норм передбачена адміністративна відповідальність. До визначеного штрафу за неправомірний вилов риби дорахують і збитки за кожного впійманого водного мешканця. Сума ця може коливатися від 17-ти до майже півтисячі гривень за один екземпляр.

За два місяці роботи інспектори рибного господарства склали близько сотні протоколів на порушників. Сума збитків становить більше тридцяти п’яти тисяч гривень.

" " " "