Луганський майдан. Сторінки спротиву.

1240

Луганськ – також Україна. До дня Героїв Небесної Сотні, яких незабаром будуть вшановувати в Україні, у Хмельницькому презентували персональну фотовиставку. Активіст Олександр Волчанський задокументовував події, які вирували у Луганську у 2013-у та 2014-у роках. Сторінки спротиву розповідають невигадану історію людей, які боролися за Україну.

Вперше автор презентував свою персональну фотовиставку у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва.  «Луганський майдан. Сторінки спротиву» – це історія, що назавжди залишиться в архівах Революції Гідності. Олександр Волчанський починаючи з 24 листопада 2013 року фотографував  усі акції Громадського сектору аж до 28 квітня 2014 року. За цей період було знято близько семи тисяч світлин.

Зроблені світлини користуються попитом в луганських ЗМІ.  Використовують їх і представники ОБСЄ. Також більша частина робіт викладена в соціальній мережі фейсбук на сторінці автора. Для кожного, хто стояв на Майдані – це доказ активної позиції луганчан, які разом боролися за Україну.

На фотографіях майорять блакитно-жовті стяги. Люди об’єднуються у символічні ланцюги. Святкують біля ялинки Новий рік на луганському майдані. Нині – це лише спогад. Та для  переселенців – надія на те, що їхнє місто вже незабаром стане вільним.

 

" " " "