ЛЯЛЬКИ ДЛЯ НЕНАРОДЖЕНИХ

74

Вбитий за жито, хліб Голодомору, червона зірка Кремля, що несе смерть. На виставці «Ляльки для ненароджених» представлена 81 сюжетна композиція присвячена страшним 1932-33 рокам.

Проект Голодомору народився у Німеччині. Там, у 2018 році, частинку ляльок презентували у консульстві. Представлені композиції німці роздивлялись із шоком та сльозами на очах.

На виставці у Межибізькому музеї представлені ляльки з кожного куточка України. Ляльку з назвою «Ненароджені» створила майстриня зі Старокостянтинівщини. Пані Оксана розповідає, ідея виникла під час блекаутів, тоді ж разом з донькою згадували перекази дідів – прадідів і майстрували.

У виріб майстри вкладають всю свою душу, хвилювання та родинні історії. Кажуть, забути ту сторінку неможливо. Щороку ці страшні події згадують й учні Меджибізького ліцею.

Чигирин, Черкаси, Харків та Київ та декілька міст закордоном. У стількох містах побувала виставка перед тим, як завітати у перший в Україні музей пам’яті жертв Голодомору, який створили у 2008 році. Тут експонати будуть розміщуватися до кінця року.

За власним бажанням майстрині родом з Красилівщини, двійко ляльок поповнили фонд музею.

" " " "