Люблять і луплять так само: як вплинув карантин на статистику домашнього насильства у Хмельницькому

Правоохоронці непокоїлись, що запровадження карантину призведе до сплеску домашнього насильства

1640

У Хмельницькому, після чотирьох тижнів карантину, статистика домашнього насильства по суті залишається незмінною.  Хоча попервах були побоювання, що цілодобове вимушене перебування усіх членів сім’ї на обмеженій спільній території може призвести до збільшення кількості сімейних чвар.

Так, у Китаї, що проходить увесь процес із тримісячним випередженням, наслідком суворого карантину стало різке збільшення заяв на розірвання шлюбу. Однак українці, і подоляни зокрема, виявились більш терпимими, ніж китайці. Зокрема, у Хмельницькому поліція фіксує приблизно таку ж кількість викликів із приводу домашнього насильства, що й дотепер.

Читайте також: Життя на карантині: у Шепетівці злодій розібрав залізничну колію

Так, за словами офіцера експериментального підрозділу поліції з протидії домашньому насильству Віталія Наглія, міська поліція щодня отримує по 4-5 викликів з приводу сімейних конфліктів. Це в середньому стільки ж, як і  було попередніми місяцями.

До прикладу, в період з 12 лютого по 11 березня у Хмельницькому було зафіксовано 140 таких випадків, а в період з 12 березня по 9 квітня надійшло 128 таких телефонних дзвінків.

Тобто, можна сказати, що хмельничани під  час карантину так само люблять і луплять, як і до нього.  Хоча щодо першого, то дехто подейкує, що з початком карантину процес навіть активізувався. Отже, чекаємо на новорічні свята демографічного вибуху?

" " " "