Макарони, цукор, олія… «Опора» зафіксувала підкуп виборців на Хмельниччині

880

Макорони, цукор і олія… Громадянська мережа «Опора» зафіксувала підкуп виборців на Хмельниччині. Продуктові набори одна із кандидаток від «Батьківщини» до об’єднаної територіальної громади роздавала своїм виборцям. А на Городоччині до списку кандидатів «Укропу» потрапили «мертві душі». Політична сила без відома своїх псевдо кандидатів внесла їх у свої списки й без дозволу використала документи, які кандидати давали ще на попередні вибори.

«Гречкосії» знову активізувалися на Хмельниччині. 26 жовтня громадянська мережа «ОПОРА» зафіксувала підкуп виборців у селі Велика Калинівка.  Про факт роздавання шістнадцятьох продуктових наборів із олією, макаронами та крупою, опорівцям повідомили місцеві жителі.

Такі дії, спотворять результати волевиявлення, адже у сільській місцевості кожен голос надзвичайно вагомий.

Крім того, фіксують величезну кількість технічних кандидатів, котрі навіть участі у передвиборчій агітації не беруть. Вони слугують, як спосіб відмивання грошей обласними осередками партій. І коли у центрі області підкуповували виборців, то південніше до списків однієї із політсил потрапили «мертві душі».

Бо ж використали документи 2015-го року, саме тоді всі ці люди балотувалися до Хмельницької міської ради. Попри такі прикрі випадки порушення виборчого законодавства, цю передвиборчу гонку «ОПОРА» називає демократичною.

 

" " " "