Масова вакцинація на Хмельниччині: перший день виявився несподіваним для медиків

В обласному департаменті охорони здоров'я не очікували такого напливу людей

852

У суботу, 12 червня, в Україні стартувала масова вакцинація громадян від коронавірусу. Загалом по країні одночасно відкрилися 50 центрів вакцинації у 15 областях і Києві. На Хмельниччині, у перший же день, першу дозу вакцини отримали 1047 краян, інформує “Суспільне”.

Центри вакцинації почали діяти у Хмельницькому та Кам’янці-Подільському. За перший день у Хмельницькому зробили 850 щеплень, у Кам’янці – 197. Кам’янчани не виявили такої активності, як жителі обласного центру.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Олександра Завроцького, медики не очікували такого напливу хмельничан.

“Все пройшло навіть краще ніж ми сподівалися. В обласному центрі очікували на 300-400 людей, а прийшло 850. Всі люди різної вікової групи. Побічних реакцій від вакцинації не було”, – каже Завроцький.

Усім, хто прийшов, робили щеплення  китайською вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech.

Дивіться також: Які вакцини доступні хмельничанам для щеплення

Сьогодні, 13 червня, обидва центри також прийматимуть людей. Але сьогодні вони працюють за скороченим графіком – 9:00 до 14-ої години.

Чи продовжать ці центри роботу наступними вихідними, в обласному департаменті поки не знають. Все залежатиме від того, чи буде вакцина. На сьогодні її має вистачити, запевняють медики.

" " " "