Масштабна агропромислова виставка «Агро Поділля 2019» відшуміла у Хмельницькому.

1684

Масштабна агропромислова виставка «Агро Поділля 2019» відшуміла у Хмельницькому. Українські сільгоспвиробники демонстрували – чим живе аграрна галузь країни. Від продукції власного виробництва  до різноманітної техніки та обладнання – кожен дивував по-своєму.

Від маленьких фермерів до потужних агропідприємств. У Хмельницькому вирує щорічна виставка-ярмарок «Агро Поділля 2019». Майже чотири сотні агровиробників з усієї області нині демонструють результати власної праці.

Поряд з аграріями – лісівники Хмельниччини. Кажуть, ліс – це не просто деревина, а скарбниця цінних «зелених» ресурсів. Гриби, ягоди, лікарські трави…Словом, усі багатства лісу демонструють хмельничанам.

Традиційно на заході – представники Групи компанії Вітагро. Щороку аграріям є що показати землякам, адже підприємство активно розвивається. Нині привезли посівні матеріали, добрива та сучасні засоби захисту рослин. А ще –  найсвіжішу продукцію власного виробництва.

Поки господарочки обирають смаколики до столу, господарі прицінюються до «помічників» у поле. На виставці представлений широкий асортимент сільськогосподарської техніки – від української, до іноземної.

За мить німецький «Фендт» впадає в око – хмельницькому фермеру. Пан Микола на виставку приїхав з Кам’янець-Подільського району. У перспективі мріє осучаснити технічний парк свого господарства.

Не такий потужний, але змайстрований руками студентів – тракторець Подільського аграрно-технічного університету. Він на виставці – у ТОПі глядацьких симпатій.

До виставки студенти-аграрії готувалися відповідально і заздалегідь, – кажуть педагоги. Це чудова можливість себе показати, і здобути важливий досвід.

Нині в Україні маємо шалений попит на робітничі кадри, – каже народний депутат Сергій Лабазюк. Тому розвиток професійної технічної освіти особливо на часі. А залучення студентів профтехучилищ до таких заходів – радше необхідність.

Загалом, це вже тридцять друга агропромислова виставка. Її традиційно проводять у межах нашої області, бо агарна сфера тут активно процвітає.

Не обійшлося на «Агро Поділлі» й без масових гулянь – для хмельничан підготували яскраву розважальну програму. А ще – смачненький сюрприз – їстівну мапу України.

 

 

" " " "