Медики області підбили підсумки роботи у 2017.

1203

Медики області підбили підсумки роботи у 2017.  Близько 64 мільйонів гривень було виділено  на заклади охорони здоров’я в минулому році.   Загалом,  вдалося відремонтувати та реконструювати чимало медичних установ, оновити матеріально-технічну базу.   Суттєвою проблемою залишається недостатня кількість  лікарів хірургічної служби та первинної ланки .

Автор:  У минулому році на заклади охорони здоров’я області було використано близько 64 мільйонів  гривень.  За ці кошти вдалось  удосконалити матеріально-технічну базу, зробити капітальні  та поточні ремонти  у всіх медичних установах.  А ще – продовжити будівництво Городоцької та Шепетівської  районних лікарень,    розпочати реконструкції обласного кардіологічного диспансеру.   Більша частина  цих коштів припала на заклади  обласного  рівня .

Обговорили питання й  урядової програми «Доступні ліки».  Як зазначив директор департаменту, для   її  ефективної реалізації  в області не достатньо аптечних закладів.

Надання допомоги на первинній ланці   організовано на Хмельниччині   відповідно до вимог.  Наразі  функціонує  26 центрів ПМСД, додає головний медик області.  Проблема існує лише з кадрами.  Недостатньо фахівців й  у хірургічній службі.

Також в області відпрацьований план розвитку  надання допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю.   На сьогодні методом програмного гемодіалізу  лікується  майже 300 осіб.  Загалом  з обласного бюджету  для надання ефективної допомоги таким хворим   було виділено  більше 5 млн гривень.

" " " "