МЕДОБЛАДНАННЯ ДЛЯ УРОЛОГІЧНОГО ВІДДІЛЕННЯ

261

В оновленому урологічному відділенні Хмельницької обласної лікарні ще відчувається запах нового медобладнання і ремонту. Відділення функціонує із 1989 року і надає допомогу пацієнтам з різною патологією органів сечостатевої системи. Протягом останніх двох років за кошти лікарні у відділенні зробили капітальний ремонт операційних та палат. А за гроші обласного бюджету вдалося суттєво оновити медичне обладнання.

Урологічне виділення «Хмельницької обласної лікарні вважається одним із провідних урологічних відділень країни. Тут розташовано 50 ліжок. За останні два роки тут зробили ремонт в операційних і більшості палат. Сюди придбали нові функціональні ліжка. Палати оснастили кнопкою виклика лікаря. Щомісяця у відділенні проходить обстеження та лікування близько 200 пацієнтів.

Кабінет літотрипсії переоснащено новим дистанційним ударно-хвильовим літотріптором вартістю майже 20 мільйонів гривень за рахунок коштів обласного бюджету. В комплект обладнання входить ударно-хвильовий модуль, пересувний рентген С-дуга, рентгенпрозорий операційний стіл, УЗД модуль.

Ендоурологічна операційна повністю переоснащена та перенесена в нове приміщення в оперблоці корпусу №7. За рік в цій операційній проводиться понад 1300 ендоскопічних оперативних втручань.

У 2023 році обласна лікарня отримала суттєві кошти з обласного бюджету для покращення матеріальної бази саме в частині оснащення медичним обладнанням.

Зокрема, планується суттєво оновити травматологічне та опікове відділення. Попри важкий для країни час галузь охорони здоров’я залишається однією з пріоритетних  у роботі органів обласної влади й на поточний рік.

" " " "