Медики Хмельниччини відсвяткували своє професійне свято.

746

Медики Хмельниччини відсвяткували своє професійне свято.  Традиційно його відзначають у третю неділю червня. Кращих працівників галузі охорони здоровя нагородили грамотами та цінними подарунками.

Не професія,  а стан душі.  Олег Каденко  – заслужений лікар України. Більше ніж 40 років очільник Хмельницького обласного шкірно-венерологічного диспансеру присвятив науково-практичній  діяльності  у галузі охорони здоров’я.  На його рахунку тисячі статей та понад сто видань.  Бути лікарем вирішив ще в дитинстві. Каже,  тоді навіть уявити не міг, що ця професія  настільки складна. Адже крім лікування людей медик  має постійно вдосконалюватись.  Проте додає, якби довелось обирати фах знову, не задумуючись став би на тут саму стежку.

Своє професійне свято  люди в білих халатах традиційно    відзначають у третю неділю червня.  Відтак   напередодні Дня медика в обласній філармонії  відбулись урочистості. Де кращих  працівників галузі охорони здоров’я   нагородили грамотами та цінними подарунками, та подякували за важку щоденну працю.

Сьогодні для лікарів непростий час, адже медицина перебуває на етапі реформування, зазначив   директор Департаменту охорони здоров’я Хмельницької облдержадміністрації Яків Цуглевич.  Але завдячуючи  професіоналізму лікарів , реформа первинної ланки  відбулась швидко та вдало.

Загалом відзнаки отримали близько ніж дві сотні медичних працівників.  Тих, хто віддав своє життя під час російсько-української війни, вшанували хвилинною мовчання.

 

" " " "