Медзаклади Хмельниччини готові приймати хворих на коронавірус

Надзвичайники, силовики і медики готові спільно протидіяти спалахам коронавірусу

2475

Коронавірус дав можливість Україні і Хмельниччини зокрема як слід підготувати профілактичні заходи. Адже, судячи з того, як ця біда захоплює одну країну за іншою, розповсюдження його у нас – лише питання часу. Тому слід якомога ретельніше підготуватися, щоб ефективно локалізувати можливий спалах і протидіяти його поширенню.

У Хмельницькому відбулось позачергове засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому обговорювали резерви, які має область для того, щоб не допустити розповсюдження коронавірусу.

Зокрема, за словами заступниці директора департаменту охорони здоров’я ОДА Тетяни Косовської, у лікувальних закладах Хмельниччини готові розгорнути сумарно майже 600 місць для хворих, в яких є підозра на коронавірус. У разі потреби додатково може бути розгорнуто ще 300 ліжок.  Та якщо раптом виникне масштабний спалах, то це, каже Тетяна Косовська, потребуватиме додаткових коштів, і чималих.

У свою чергу в.о. директора ДУ “Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України” Олег Балашов розповів, що центр уже витратив на закупівлю засобів профілактики цієї недуги 200 тисяч гривень. Ще 300 тисяч тримають у резерві – на випадок потреби.

Дуже багато залежатиме від того, наскільки злагоджено та оперативно зуміють спрацювати усі служби області, починаючи від медичної і закінчуючи ДСНС та поліцією. Тому вже найближчими днями в області проведуть їхнє спільне навчання, де будуть відпрацьовувати ефективну взаємодію між ними.

" " " "