Меморандум про партнерство з розвитку Дністра підписали 5 ОТГ

1143

5 об’єднаних територіальних громад висловили намір спільно розвивати туризм на Дністрі. Серед них і Староушицька ОТГ.  Відповідний документ представники громад підписали  у Заліщиках Тернопільсьої обалсті. Там відбулося засідання робочої групи із запуску кластерної ініціативи “Дністер: 1362 кілометрів прибутків”. Разом із Староушицькою ОТГ розивати туризм на Дністрі мають намір у Хотині та Новодністровську Чернівецької та Заліщиках і Золотому Потоці Тернопільської області.

Їх обєднала спільна мета, – зробити Дністер туритичною меккою. Поки що потенціал третьої за довжиною річки країни використовується лише на 20 відсотків. Своїми успіхами та проблемами на цьому шляху поділилися у Заліщиках 5 громад та представники бізнесу. Василь Полуботкін розвиває туризм у Бакотській затоці поблизу села Колодівка. Спеціалізується на сімейному відпочинку.

Гатрономія – ще один вид бізнесу, який варто розвивати і заробляти мільйони. У цьому впенений шеф-кухар одного із розважальних закладів на Дністрі. Ігор Горбенко радить спершу знайти страву, яка притамана кожному регіону і популяризувати її.

Староушицька ОТГ у розвитку туризму на Дністрі робить перші кроки. Голова громади Анатолій Тимчук не приховує, що бракує досвіду і знань. Під час засідання робочої групи підписали меморандум про стоврення  кластерної ініціативи “Дністер: 1362 кілометрів прибутків”.

Поки що меморандум підписали 5 громад із 15, що знаходяться на узбережжі Дністра від Львівської до Одеської області.

Наступний масштабний форум з розвитку туризму на Дністрі відбудеться у березені наступного року у Камянець-Подільському.

 

 

 

" " " "