МІЙ МАЙДАН

573

У день Гідності і свободи українці відзначають 8 річницю Майдану. У Хмельницькому він розвпочинався із заклику громадських активістів підтримати Європейський вибір України. 21 листопада 2013 року на майдан Незаложнсті у Хмельницькому почали виходити перші люди.

З хмельничанкою, учасницею Революції Гідності Теятяною Юзепчук зустрічаємося біля стелли Героїв Майдану і російсько-української війни. Для неї – це особливе місце. Воно нагадує, яку ціну заплачено за можливість жити у вільній країні.

8 років тому Тетяна вийшла на “свій” Майдан, щоб підтримати європейські цінності.
Каже,- інакше вчинити не могла.

Спершу людей на майдані було кілька десятків,- пригадує Тетяна. З кожним днем їх ставало більше. Незворотним моментом став розгін студентів у Києві.

Після подій на Майдані Тетяна Юзепчук стає волонтеркою. Орагізовує допомогу військовим на фронт. Продовжує волонтерську діялність донині.

Юрій Смаль – один з тих, хто координував дії Хмельницького Майдану.

Людей не злякали погода і невідомість. З кожним днем впевненість у тому, що чинять правильно, тільки зростала,- пригадує Юрій Смаль.

Революцію Гідності Юрій Смаль називає найвизначнішою подією у житті. Шкодує ,що багато гасел, які лунали на Майдані, не стали реальністю. Але ні про що не жалкує.

 

 

" " " "